Hopp til innholdet

Fiberutbygging til Hoston

Meld din interesse nå!

På bygdemøte som var mandag 23 august ble det diskutert fiber og muligheter for dette i Hoston.

Grendalaget har nå vært i kontakt med Svorka og tilbakemeldingen er positiv! Hoston er et veldig aktuelt område for de å legge fiber til, om det er nok interessenter selvfølgelig.

Svorka har også ventet litt på hva Orkland kommune skulle bestemme seg for, med tanke på videre utbygging av kloakk fra Togstadjåren, men om det blir nok husstander som ønsker fiber, kan Svorka allerede neste år grave egen trase videre fra Togstadjåren og til Hoston. Svorka har ført frem fiber så langt som det er gravd til nå, og det er kun Svorka som kan tilby fiber i vårt område.

Når det gjelder kostnader på et slikt prosjekt med å få fiber til Hoston, er det fra Svorka sin side anslått en tilkoblingskostnad på ca. 10.000 kr pr. husstand. Da blir fiberen lagt frem til eiendomsgrensen, så må hver enkelt ta kostnaden på sin egen tomt. Dette kan selvfølgelig bli litt annerledes for de gårdene som har større eiendom og som også vil få en fibertrase som passerer eiendommen.

Månedskostnadene til Svorka ligger fra 600 kr og opp til 1100 kr, alt etter hvilken hastighet og pakke en ønsker seg.

Grendalaget vil med dette gjøre litt forarbeid for Svorka, siden det letter Deres jobb og vi får litt fortgang i saken. Det vil også gi Svorka info om hvor mange som kan være interessert i fiberløsning. Grendalaget samler inn kontaktinfo til hver enkelt nå og leverer dette til Svorka, slik at salgsavdelingen til de tar kontakt med hver enkelt for å gjøre bindende avtaler senere.

Altså, det er ikke bindende før du har snakket med Svorka direkte ved et senere tidspunkt.

Det vi ønsker av info fra deg som kan være interessert i fiber, er nå i første omgang:

  • Navn
  • Adresse
  • Telefonnr
  • E-post

Send dette til bjanor@hotmail.com eller 97 96 14 18,

Så satser vi på utbygging allerede til våren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *